Combinatie I.S. & A. Meester

De Combinatie bestaat zoals de naam al zegt uit Iwan Silvester en Albert Meester


Iwan Silvester Meester

Mijn naam is Iwan Silvester Meester, ik ben geboren op 25 juli 1988 te Hoogeveen. Vanaf mijn geboorte ben ik opgegroeid in een gezin met beesten. Mijn ouders fokten al jaren voordat ik geboren was kippen en konijnen voor tentoonstellingen. Wij zijn in 1991 verhuisd van Zuidwolde (Dr.) naar Tijnje. In 1998 ving ik een postduif op en na die gemeld te hebben mocht ik hem houden. De duif ging na een week dood, maar ik was inmiddels door het virus Postduif gegrepen. In het voorjaar van 1999 kreeg ik van Tjitse Kooiker uit Drachten (collega van mijn vader) een 10-tal jonge duiven. Aangevuld met een paar duiven van dorpsgenoot Hatty Roest was dat mijn eerste vliegploeg. In de jaren erna heb ik een aantal jaren sterk gevlogen in de Nationale jeugdtop. Samen met schoolvriend Adriaan Roest (ja de zoon van Hatty samen de combinatie H & A Roest) vlogen we regionaal en landelijk op hoog niveau. Op mijn 18e ben ik in combinatie gaan vliegen met mijn vader, Albert Meester, die inmiddels ook volledig met het duivenvirus is besmet. Door mijn drukke werkzaamheden in de in- en export van levende dieren is mijn tijd wat beperkt geworden en komt het vliegen grotendeels neer op de schouders van mijn vader, die inmiddels ook hulp krijgt van mijn moeder. We spelen voornamelijk Vitesse en Midfond, maar gaan ons daarnaast toch ook op de Eendaagse Fond toeleggen. De laatste jaren hebben we van diverse toplijnen bloed aangekocht hetgeen zich zo langzaamaan begint uit te betalen. Wij hebben momenteel de volgende rassen op het hok:

- Louis van Loon
- Heremans Custers
- Gebr. Van Toor
- Gaston vd Wouwe (Kaasboer)
- Stefaan Lambrechts
- J.H. Hak / Joh.L. Bol
- Gebr. Bron
- Vermeerbergen-Wilms
- Braad de Joode

En in het voorjaar 2016 zijn er via Claus Jensen uit Denemarken een 10-tal jongen op het hok gekomen van Jo Claeskens uit Willebroek (België)


Albert Meester

Mijn naam is Albert Meester. Ik ben op 8 september 1959 geboren te Avereest. Mijn jeugd heb ik doorgebracht op de boerderij van mijn ouders. Op mijn driejarige leeftijd zijn wij verhuisd naar Zuidwolde (Dr.). Op de boerderij hadden we altijd kippen voor de leg en ik had een paar krielen voor de lol. In 1974 stopte mijn vader met de boerderij en is gaan werken bij de Heidemij in het Reestdal. Via zijn toenmalige baas Klaas Schonewille, een bekend kippenfokker, raakten mijn vader en ik besmet met het tentoonstellingsvirus. Ironisch genoeg kwamen mijn eerste ras kippen uit Tijnje, de plaats waar ik 27 jaar later ben gaan wonen. Naast het fokken van ras kippen ben ik in 1984 keurmeester geworden voor Hoenders en Dwerghoenders. Dit is tot op heden nog steeds één van mijn hobby’s. Iwan is in 1998 begonnen met postduiven waarbij wij als ouders hem natuurlijk ondersteunden, anders komt er niets van terecht denk ik met jeugdleden in de duivensport. Als ze thuis geen steun krijgen zal het snel een aflopende zaak worden. Toen Iwan 18 jaar werd ging hij studeren in Utrecht en later Wageningen en was dus veel minder thuis. Vanaf dat moment zijn we in combinatie gaan vliegen en raakte ik ook met het duivenvirus besmet. En ik kan wel zeggen dat het moeilijk is om van zo’n besmetting af te raken. Wij vliegen momenteel met een vliegploeg van 20 weduwnaars en 24 weduwduivinnen. We spelen dus dubbel-weduwschap. Ik persoonlijk vind vooral het jonge duivenspel prachtig en dat vergt misschien soms wel iets teveel concentratie ten opzichte van de oude duiven. Inmiddels is ook mijn echtgenote gestopt met haar winkel en heeft tijd over, ze interesseert zich ook al haar hele leven voor dieren en helpt nu dan ook volledig mee met de verzorging en de training.